Julkaistu 7.12.2017
Ilmoittaudu työturvallisuuskoulutukseen

Duunista toimeen -hanke tarjoaa työturvallisuuskoulutuksen vuosina 1988-2000 syntyneille kouvolalaisille ja iittiläisille. Muut voivat osallistua koulutukseen maksamalla omavastuuosuuden 80 euroa.

Koulutus toteutetaan keskiviikkona 20.12. Iitin Ravinlinnassa (auditorio/elokuvasali) kello 8-16, mikäli ilmoittautumisia tulee riittävästi. Ilmoittautumiset ovat sitovia ja ne voi perua keskiviikkoon 13.12. mennessä. Sen jälkeen perutut osallistumiset laskutetaan ilmoittautuneilta, myös hankkeen kohderyhmältä.

Ilmoittautumislinkki löytyy täältä.

Koulutuksen kesto on 8 tuntia.

Missä työturvallisuuskorttia tarvitsee?

Työturvallisuuskortin käyttöönotto on  vapaaehtoista, mutta useat tilaajayritykset edellyttävät alihankkijoidensa työntekijöiltä työturvallisuuskortin. Se on käytössä muun muassa rakennustyömailla, teollisuudessa ja telakoilla. Toisin sanoen: ilman työturvallisuuskorttia ei välttämättä pääse töihin rakennusalan töihin tai teollisuuteen.
Kortti on voimassa viisi vuotta.

Työturvallisuuskorttikurssi pyrkii nostamaan työyhteisöjen työturvallisuutta, minimoimaan riskejä ja motivoimaan työntekijöitä turvallisuuskysymysten äärelle. Koulutuksessa muun muassa opetellaan tunnistamaan työpaikan riskitekijöitä ja niiden ehkäisyä, oikeanlaista toimimista ongelma- ja tapaturmatilanteissa sekä työsuojelun ja turvallisuuden yleisiä periaatteita.