Julkaistu 12.6.2017
Kouvolan kaupungin Work Pilots -sponsoritunnit on nyt jaettu

Kouvolan kaupunki on sponsoroinut 1000 tuntia keikkatyötä nuorille Work Pilots -puhelinsovelluksella. Kaikki tunnit on nyt jaettu yhdistyksille.

Kouvolan kaupunki sponsoroi kouvolalaisille yhdistyksille 1000 tuntia keikkatyötä. Marras-joulukuun 2016 aikana yhdistyksille jaettiin noin 300 tuntia ja keväällä 2017 loput 700 tuntia. Tunteja sai noin 40 kouvolalaista yhdistystä. Yhdistykset ovat teettäneet tunteja muutaman tunnin keikkoina kaikkiaan kymmenillä eri nuorilla. Tempaus on kerryttänyt nuorten työkokemusta ja antanut yhdistyksille apua tekemättömiin töihin. 

Keikkoja aukeaa vielä kesän mittaan, sillä osa jaetuista tunneista on edelleen käyttämättä. Tunteja voi käyttää elokuun 2017 loppuun saakka. Tuntien jakamista yhdistyksille on koordinoinut Kouvola Innovationin Duunista toimeen -hanke.

Sponsoroitujen tuntien avulla nuoria on päässyt muun muassa kioskitöihin KPL:n otteluihin, lapsia ohjaamaan Kettumäen kansanpuiston tapahtumiin ja Jaalan MLL:n kerhoihin, avustajaksi erilaisiin tapahtumiin, ralleihin pesemään autoja ja useammalle eri yhdistykselle tekemään videoita ja valokuvaamaan.

Koska tunnit ovat olleet sponsoroituja, yhdistysten on toivottu jakavan keikkoja ennen kaikkea ensikertalaisille. Moni nuori onkin kerryttänyt ensimmäiset työkokemuksensa nimenomaan Work Pilotsin avulla.

Sovellus on myös yksityisten ihmisten ja yritysten käytettävissä. Pohjois-Kymenlaaksossa on meneillään kaksi haastekampanjaa siihen liittyen. Kouvolan Yrittäjien haastekampanjassa yrittäjäyhdistys haastaa jäseniään avaamaan keikkaa sovelluksessa. Tavoitteena on saada kokoon 1000 tuntia keikkaa nuorille. Kymenlaakson Kauppakamarin tavoite on haastaa jäsenyrityksiään avaamaan koko Kymenlaaksossa 10 000 Work Pilots -tuntia. Tavoitteessa 5 000 tuntia asettuu Pohjois-Kymenlaaksoon.

Tavoitteiden toteutuessa haastekampanjat avaavat kouvolalaisnuorille satoja useamman tunnin keikkoja. Se tarkoittaa, että sadat ilman kesätyötä jääneet nuoret voivat kerryttää työkokemustaan ja tienata taskurahaa.

Kouvolan kaupunki ja Kouvolan Lakritsi sponsoroivat pilottivaiheessa kesällä 2016 yhteensä 200 tuntia keikkatyötä Work Pilots -sovelluksella. Kokeilussa oli mukana kymmenen tahoa, jotka teettivät keikkoja nuorilla. Katso videolta Kettumäen kansanpuisto -yhdistyksen puheenjohtaja Tanja Kukkolan mietteitä sovelluksesta.

Katso myös kouvolalaisten nuorten, Onnin ja Venlan, kokemukset Work Pilots -sovelluksesta.

Tutustu myös Work Pilotsin omiin verkkosivuihin.