Julkaistu 11.1.2017
Work Pilots -sovelluksessa työ ja tekijä kohtaavat

Mikä on Work Pilots?

Work Pilots on mobiilisovellus, jonka avulla työ löytää tekijänsä. Kuka tahansa voi ilmoittaa sovelluksen kautta keikkaluonteisen työn tai askareen, johon tarvitsee löytää sopiva työntekijä.

Sovellus sopii työkokemuksen kerryttämiseen erityisesti niille nuorille, joilla kokemusta ei ole kertynyt vielä lainkaan. Suositusikäraja sovelluksen käyttämiseen on 15 vuotta.

Sovelluksella on haluttu tehdä muutaman tunnin keikan teettäminen vaivattomaksi yrityksille, yhteisöille ja yksityisille henkilöille. Sovellus toimii Android- ja iOS-puhelimilla ja sen lataaminen ja käyttäminen on nuorelle ilmaista. Palveluun voi kirjautua myös nettiselaimella.

 

Work Pilots nuorille

Work Pilots -sovelluksessa palkka on aina 10 euroa per tunti. Kaikki tehdyt duunit tallentuvat omaan profiiliin. Sovellus hoitaa sopimukset ja verot automaattisesti. Sovellus myös näyttää, kuinka paljon keikoilla on ansainnut rahaa. Sovelluksen lataaminen ja käyttäminen on ilmaista.

Suositusikäraja sovelluksen käyttämiseen on 15 vuotta. Sovellus sopii työkokemuksen kerryttämiseen erityisesti niille nuorille, joilla kokemusta ei ole kertynyt vielä lainkaan.

Ohjeet nuorille:

1. Lataa Work Pilots -sovellus puhelimeesi (toimii iOS ja Android-käyttöliittymillä) TAI rekisteröidy palveluun tietokoneella Work Pilots -sivustolla.

2. Rekisteröityessä laita tarvittavat tiedot – muun muassa tilinumero, osoite, toimintasäde jolla haluat keikkoja tehdä ja veroprosentti. Kannattaa valita kaikki mahdolliset työt kiinnostuksen kohteiksi! Muista asiallinen kuva, kuvaus itsestäsi (esimerkiksi ikä ja koulutus) ja osaamisestasi, puhelinnumero ja sähköposti. Työnantaja ei välttämättä valitse tekijää, jonka kuvaus, kuva ja yhteystiedot puuttuvat profiilista!

3. Kun sovellus ilmoittaa avoimista keikoista, hae niitä tehtäviä, jotka kiinnostavat.

4. Kun sinut valitaan tekemään tehtävää, käy tekemässä keikka ja anna sen jälkeen sovelluksessa palaute työn teettäjälle. Varmista, että myös työn teettäjä hyväksyy tehtäväsi ja antaa sinulle palautteen. Tarvittaessa voit muistuttaa häntä asiasta. Kun tehtävä on hyväksytty,  odottele rauhassa, koska palkka tupsahtaa tilille (kahdessa viikossa).

 

Work Pilots kotitalouksille

Sovellus tuo yhteen pienimuotoista apua tarvitsevat ja tienestiä etsivät tekijät helpolla tavalla. Work Pilots on tehty löytämään oikeat tekijät lyhytkestoisiin töihin oikeaan aikaan. Antamalla jonkin kotona, vanhempiesi luona tai kesämökillä odottavan tehtävän toisen hoidettavaksi helpotat paitsi omaa arkeasi, annat myös jollekulle mahdollisuuden tienata ja kartuttaa arvokasta työkokemusta.

Muistathan vielä että ostaessasi palvelun Work Pilotsilta liittyen asuntosi tai vapaa-ajan asuntosi kotitalous-, hoiva/hoito-, kunnossapito-, ja perusparannustöihin sekä tietotekniikan asennus- ja neuvontapalveluihin saat myös kotivähennyksen.

Lue lisää Work Pilotsin omilta sivuilta

 

Work Pilots yrityksille

Jokaisella työpaikalla on tekemätöntä työtä: varaston siivoamista, mapittamista, vanhojen huonekalujen roudaamista – tiedät kyllä. Work Pilotsin avulla löydät kohtuuhintaiset tekijät läheltä ennennäkemättömän helpolla tavalla, ilman työsuhteen aloittamisesta syntyvää paperityötä.

Work Pilots löytää oikeat tekijät lyhytkestoisiin töihin oikeaan aikaan. Hankkimalla tekijän Work Pilotsin kautta helpotat paitsi omaa ja kollegoidesi työtä, annat myös jollekulle mahdollisuuden tienata ja kartuttaa arvokasta työkokemusta. Tämä jos mikä on todellista arkipäivän vastuullisuutta.

Voit hyödyntää Work Pilotsia myös etsiessäsi tekijää pidempiaikaiseen työsuhteeseen.
Antamalla pieniä keikkoja useammalle tekijälle näet keneltä työt sujuvat näppärimmin ja kuka sopii parhaiten työyhteisöönne. Näin riski myttyyn menneestä rekrytoinnista pienenee.

Yrityksillä on mahdollisuus ottaa käyttöönsä myös laskutuspalvelu.

Lue lisää Work Pilotsin omilta sivuilta

 

Work Pilots yhdistyksille

Kouvolalaiset yhdistykset voivat palkata nuoria ilmaiseksi muutaman tunnin keikkatöihin. Kouvolan kaupunki sponsoroi keikat Work Pilots -sovelluksella. Nuoret saavat palkkaa ja arvokasta työkokemusta, yhdistykset apua tekemättömiin töihin.
 
Kouvolan kaupunki sponsoroi kouvolalaisille yhdistyksille 1000 tuntia keikkatyötä. Marras-joulukuun 2016 aikana yhdistyksille jaettiin noin 300 tuntia. Nyt jäljellä olevia tunteja myönnetään hakeville yhdistyksille niin kauan kuin tunteja riittää. Tuntien jakamista yhdistyksille koordinoi Kouvola Innovationin Duunista toimeen -hanke. Hae tunteja tästä linkistä.

Kouvolalaiset yhdistykset voivat nyt hakea ilmaisia työtunteja keväälle ja kesälle 2017. Työtunteja voi hakea vaikkapa tapahtumiin ja tilaisuuksiin tai mihin tahansa tekemiseen, joka sopii noin 15-vuotiaille ja sitä vanhemmille nuorille ja jota voi tehdä keikkaluontoisesti. Työkeikat laitetaan auki Work Pilots -sovelluksella ja tekijät valitaan tehtävää hakeneista. Sovelluksen käyttämiseen saa opastusta kädestä pitäen tehtäväänsä koulutetuilta nuorilta.

Ohjeet kouvolalaisille yhdistyksille:

1. Mieti sopivia tehtäviä, joita 15-vuotiaskin pystyisi tekemään. Onko yhdistyksessäsi sellaisia?

2. Täytä hakemus netissä ja odota yhteydenottoa. Tehtävään koulutettu nuori ottaa yhteyttä sinuun ja opettaa palvelun käyttämisessä kädestä pitäen.

3. Laita työtehtävä auki Work Pilots -sovelluksessa ja odota hakijoita.

4. Valitse sopiva hakija – mahdollisuuksien mukaan sellainen, jolla sovelluksessa ei vielä näy työkokemusta. Siten mahdollisimman moni kouvolalainen nuori saa työkokemusta.

5. Opasta nuorta tehtävän tekemisessä. Muista, että nuorelle työkeikka voi olla ensimmäinen, ja siksi on tärkeää antaa riittävä opastus ja kertoa tarvittaessa myös työelämän pelisääntöjä.

6. Kuittaa työ tehdyksi palvelussa ja anna sanallinen palaute nuorelle – palaute auttaa nuorta eteenpäin hänen omalla urapolullaan. Muistathan myös hyväksyä tehtävän pikaisesti, jotta nuori saa työkorvauksen. Mikäli nuori on kuitannut tehtävän suoritetuksi ja et hyväksy tehtävää, ota yhteyttä info@workpilots.fi
Lisäohjeita löytyy myös:  https://workpilots.zendesk.com/hc/fi

Kouvolan kaupunki ja Kouvolan Lakritsi sponsoroivat pilottivaiheessa kesällä 2016 yhteensä 200 tuntia keikkatyötä Work Pilots -sovelluksella. Kokeilussa oli mukana kymmenen tahoa, jotka teettivät keikkoja nuorilla. Katso videolta Kettumäen kansanpuisto -yhdistyksen puheenjohtaja Tanja Kukkolan mietteitä sovelluksesta.