Kummit

Tulevaisuuden työpaikat syntyvät ennen kaikkea pieniin yrityksiin

Jari Lindström on entinen paperimies, nykyinen oikeus- ja työministeri. Urapolku on vienyt Voikkaan paperitehtaalta Helsinkiin.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmillä on haastava pesti. Työttömyys Suomessa on kasvanut koko ajan ja hallitus on kovilla keinoja pohtiessaan. Toivoa kuitenkin on.

...

Tärkeintä on oikea asenne

Leijonan osa töistä on sellaisia, jotka voi oppia kuka vain. Siksi omalla asenteella on merkitystä. Olga Temonen uskoo, että hyville tyypeille löytyy töitä.

Olga Temonen tunnetaan muun muassa Salatut elämät -televisiosarjasta, Olgan kotona -ohjelmasta, Kotivinkin Olgan kotona -blogista, kolumneista – ja hevosista. Iittiläisen urapolku sisältää...

Ensivaikutelma on tärkeä työnhaussa

Tykkimäen toimitusjohtaja Sakari Pasanen haluaa nuoret töihin. Hänen mielestään jokainen kotona joutilaana oleva nuori on liikaa.

Tykkimäen vapaa-aikakeskus on kouvolalaisnuorille tärkeä työllistäjä. Vuosittain Tykkimäeltä löytää kesätyönsä yli 200 nuorta asiakaspalvelutehtävistä.

Kesätyöpaikka huvipuistossa on monen Kouvolan...

Elämä on sattumia, jotka täytyy löytää

Elämää voi suunnitella, mutta silti iso osa asioista tapahtuu sattumalta. Anniina Peltola uskoo, että jokainen voi itse vaikuttaa siihen, miten sattumat osuvat omaan elämään.

Iittiläisen Anniina Peltolan tie unelmatyöhönsä Finnish Consulting Group -yhtiön koulutuspäälliköksi on kulkenut monen mutkan kautta. Matkan varrelle on...

Kova työ voi viedä menestykseen

Veli Hyyryläinen on elävä esimerkki siitä, miten työtä tekemällä voi menestyä. Monen alan yrittäjälle nuoret ovat tärkeitä. Nuorilta hän penää sitoutumista.

Veli Hyyryläinen perusti ensimmäisen yrityksensä 20-vuotiaana vuonna 1976. Siitä lähtien hän on ollut yrittäjänä monella eri alalla. Vuosien saatossa hän on työllistänyt satoja...

Oppisopimuskoulutus on nuorelle ainutlaatuinen mahdollisuus

Katri-Leena Koivulan käsien läpi on kulkenut vuosien saatossa satoja kampaajan urasta haaveilleita nuoria. Yksityisen parturi-kampaaja-koulun lisäksi moni nuori on saanut tilaisuuden opiskella unelmiensa alan oppisopimuskoulutuksella.

Katri-Leena Koivula tunnetaan Kouvolassa Hiustropiikki-kampaamoista ja...