Ohjeita

Työnhaku on täyttä työtä. Yksi osa työn hakemista on hyvät ja asianmukaiset työnhakuasiakirjat. Perusasiakirjoja ovat työhakemus ja ansioluettelo eli CV. Toinen tärkeä asia on tunnistaa oma osaamisensa. Jokaista työpaikkaa varten on hyvä tehdä oma hakemuksensa ja muotoilla se niin, että se vastaa työpaikkailmoitusta ja siinä annettuja tietoja. Ansioluetteloa täytyy myös päivittää aika ajoin. Jos varsinaista työkokemusta ei vielä ole, kannattaa miettiä läpi kaikki siihen verrattava kokemus: partiolaisten joulukalentereiden myyminen, isovanhempien pihatöiden tekeminen, TET-viikko, työharjoittelu tai kerhon ohjaaminen.

Malleja työhakemukseen:

Avoin hakemus (rtf)

Työhakemusmalli (rtfI

Työhakemusmalli 2 (rtf)

Malli ansioluettelon tekemiseen:

Ansioluettelopohja (rtf)

Apumateriaaleja omien vahvuuksien tunnistamiseen ja työn hakemiseen:

Tunnista vahvuutesi - Millainen työnhakija olet

Työnhakuaikataulusuunnitelma

 

Hyödyllisiä linkkejä

# Kun koulu loppuu
Tietoa nuorille oman alan löytämisestä, opiskelusta ja töistä.

Työelämän pelikäsi
Työnhaun oppikirja toiselta asteelta valmistuneille. Oppaassa on konkreettisia työkaluja työnhakuun.

http://workpilots.fi/                                                                                                                                                                                                  Tarjoaa nuorille mahdollisuuden ansaita rahaa ja työkokemusta, helposti ja turvallisesti keikkatöiden avulla.  

https://www.tiitus.fi/                                                                                                                                                                            Työnhakusovellus nuorille, joka tekee työn hakemisesta helpompaa ja nopeampaa.                                                       

http://duueri.fi/                                                                                                                                                                                                                     #Duueri yhdistää työn teettäjät ja tekijät helpolla ja lainmukaisella tavalla. Ohjaa suomalaiset joustavan ja uudenlaisen työn äärelle.

https://www.treamer.com/                                                                                                                                                                                       Mobiilipalvelu. Keikkatöitä yrityksien ja yksityishenkilöiden erilaisissa työtehtävissä – silloin, kun sinulle sopii. Treamerin avulla voi hakea työntekijöitä sinulla oleviin töihin.