Unelmien kesätyössä kartoitetaan kesän tapahtumia

Unelmaduuni-kilpailusta kesätyön saanut Suvi Lehtoranta (kuvassa oikealla) kävi Voikkaan Virtakivellä tapaamassa Kouvola-KaVeReita.

Kuusankosken lukiossa opiskeleva Suvi Lehtoranta unelmoi biologian opinnoista Helsingin yliopistossa. Tällä hetkellä hän elää toisenlaista unelmaa, sillä hän on yksi kolmesta kouvolalaisnuoresta, joka pääsi unelmiensa kesätyöhön Unelmaduuni-kilpailun kautta.

– Sain kuulla päivää ennen synttäreitäni, että olen saanut työpaikan, joten se tuntui ihan syntymäpäivälahjalta. Olin innoissani, koska tämä on ensimmäinen varsinainen kesätyöpaikkani, Suvi kertoo.

Duuni-idea kehittyi oman ongelman kautta

Unelmaduunissaan Kouvolan kaupungilla hän kirjoittaa blogia sekä ylläpitää Instagram- ja Snapchat-tilejä, joista voi poimia tapahtumien menovinkkejä ja muita ajanviettoideoita.

– Kehittelin idean oman ongelmani kautta. Olen aina etsinyt netistä ideoita, mitä tehdä tai minne mennä. Halusin unelmaduunissani tuoda nuorille yhteen paikkaan esille eri vaihtoehtoja.

Suvi pitää työtään mielenkiintoisena ja hänestä on mukavaa, että työtä saa tehdä melko vapaasti.

– Parasta tässä työssä on se, että on nähnyt, kun nuoret alkavat seurata ja on tullut vinkkejä, mitä juttuja voisi nostaa esille.

Hän on käynyt tutustumassa muun muassa Karjalaisten Kesäjuhliin, Kouvolan Kauppatorin vilinään, Kouvolan Seudun Muisti ry:n toimintaan ja Kouvola-KaVeReihin, joita voi pyytää tapahtumiin seuraksi.

Kesän menovinkkeinä hän mainitsee Jaakonpuiston Värijuhlan kesäkuun lopussa sekä pesispelit ja Kouvolan lukuisat uimarannat.

– Loppukesän tapahtumista voisi mainita Kouvola Priden, joka järjestetään elokuussa. Se on iso tapahtuma, joka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Kouvolassa.

Seuraa Suvin kesävinkkejä Instagramissa ja Snapchatissa nimellä "Porukkatalo" sekä lue Kesä Kouvolassa -blogia.

 

Suvin työnhakuvinkki:

– Ei kannata ottaa liikaa paineita, on vain oma itsensä ja hakee sellaiseen paikkaan, mikä kiinnostaa itseä ja missä voi olla hyödyksi.