Yksi kohtaaminen voi muuttaa kaiken

Vuosi sitten Tuomas Henttu (25) oli vailla työtä ja koulutusta. Nyt hän on vakituisessa työsuhteessa ja valmistuu kahden vuoden päästä oppisopimuksella merkonomiksi. Tuomaksen työnantajan näkökulmasta Tatu Miettinen on tyytyväinen siihen, että Duunista toimeen -hankkeen avulla löytyi kovalla työmoraalilla varustettu työntekijä.

Tuomas Henttu tietää, että työttömänä pärjää aina jotenkin, mutta taloudellisesti se ei ole helppoa. Ilman koulutusta vaihtoehdot ovat vähissä. Tilannetta ei helpota se, että ei oikein edes tiedä, mitä haluaisi tehdä. Jostain olisi aloitettava. Tuomas ei ole ainoa, jolla on ollut vaihtoehdot vähissä ja ideat lopussa.

– Minulle sanottiin aina koulussa, että potentiaalia olisi, mutta kaikki koulut ovat jääneet vähän penkin alle, Tuomas tunnustaa.

Ensin jäi kesken metallialan koulutus, myöhemmin armeijan jälkeen keskeytyi datanomiksi opiskelu. Tuomas työskenteli pätkissä, mutta oli suurimman osan ajasta työttömänä. Kerran olisi ollut mahdollisuus siirtyä myymäläapulaisen työstä tiskin taakse palvelemaan asiakkaita ja myymään tuotteita, mutta Tuomaksen itseluottamus ei riittänyt.

– Siitä on vuosia aikaa, mutta silloin se ei tuntunut omalta jutulta. En uskonut pystyväni siihen. Itsevarmuuteni oli hukassa, Tuomas kertoo.

Viime keväänä Tuomas näki netissä ilmoituksen Työnhaun Speed Date -tapahtumasta, jossa työnhakijat pääsevät suoraan työhaastatteluun ilman etukäteen lähetettyjä hakemuksia. Tuomas tuli paikalle Kouvolan Ohjaamossa järjestettyyn tapahtumaan ja kävi parin työnantajan haastattelussa.

Taru Mikkonen tuli silloin juttelemaan minulle, ja hän kertoi yhdestä oppisopimuspaikasta. Se oli päivän kiinnostavin tarjous, ja innostuin siitä kovasti. Lopulta se ei toteutunutkaan, mutta Taru vinkkasi minulle toisesta paikasta. Sekin vaikutti lupaavalta, ja onnekseni pääsin sinne työhaastatteluun.

Halu tehdä työtä on kaikkein tärkeintä

Taru Mikkonen oli jo aikaisemmin ottanut yhteyttä FIN Kotimaan Puhelinpalvelut Oy:n myynti- ja kehitysjohtaja Tatu Miettiseen ja kertonut hänelle Duunista toimeen -hankkeesta. Yhteydenoton jälkeen Miettinen oli laittanut hankkeen nettisivuille ilmoituksen avoimesta työpaikasta.

– Myöhemmin Taru otti uudelleen meihin yhteyttä ja kertoi uudesta mahdollisuudesta. Hän oli löytänyt Tuomaksen ja koki, että hän voisi olla meille sopiva työntekijä. Tuomas oli hyvä löytö, ja se on Tarun ansiota, Miettinen kertoo.

– Työhaastattelussa näimme heti Tuomaksen potentiaalin, vaikka hänen itseluottamuksensa ei ollut parhaimmillaan. Hän oli rehti ja suoraselkäinen nuori mies, joka oli valmis tekemään kovasti töitä. Hän oli avoin, ja hänellä oli aito halu työllistyä. Tuomaksella on kova työmoraali, ja hän oli valmis myös epäonnistumaan, jotta hän voisi oppia uutta, Miettinen jatkaa.

Työnantajan näkökulmasta Miettinen pitää tärkeänä sitä, että työnhakijalla on asenne kohdallaan ja sopivasti intohimoa sekä halua oppia uutta. Miettisen mielestä pitää myös uskaltaa epäonnistua, koska se on yleensä opettavainen kokemus. Hän odottaa työnhakijoilta myös ulospäinsuuntautuneisuutta, koska siitä on hyötyä puhelinmyyntityössä.

– Halu tehdä työtä on kaikkein tärkeintä, ei kokemus. Meillä annetaan riittävä koulutus ja perehdytys työntekijöillemme, ja tukea on tarjolla myöhemminkin. Haluamme aidosti pitää työntekijöistämme huolta, koska ihmiset tulevat ensin, sitten vasta asiat. Ihmiset mahdollistavat liiketoiminnan kehittymisen, joten heidän osaamisensa on kaikki kaikessa.

Miettisen mukaan työhaastattelussa ketään ei päästetä helpolla, koska lähtökohtaisesti työntekijät halutaan pitkään työsuhteeseen. On siis tärkeää, että työnhakijalla on kiinnostusta tehdä työtä pitkäjänteisesti.

– Meillä on vajaat 60 työntekijää, ja pitempiaikaisimmat työntekijät ovat olleet täällä jo kahdeksan vuotta. Ikähaitari on parikymppisistä 60-vuotiaisiin, ja se on tämän työpaikan rikkaus.

Oppisopimuksella ammattilaiseksi

Tuomas on viihtynyt työssään mainiosti. Kiitosta hän antaa työkavereille, esimiehille ja työilmapiirille. Työnteko on hauskaa, motivaatiota ammennetaan kuukausiarvonnoista, vapaa-ajalla kuntoillaan ja harrastetaan kulttuuria työnantajan tuella ja perjantaisin tilataan porukalla pitsat työpaikalle.

Tuomaksen mukaan työssä pärjää parhaiten, kun on luova ja persoonallinen. Jännitys helpottaa, kun kokemus karttuu.

– Äskettäin laskimme, että puolessa vuodessa olen soittanut vajaat 20 000 puhelua. Loppujen lopuksi asiakkailta on tullut tosi vähän äkäilyä, vaikka yleinen luulo on, että tässä ammatissa joutuu kohtaamaan paljon sellaista. Tosin huumorintajua löytyy sen verran, että äkäilyynkin osaan suhtautua. Asiakas pitää aina kohdata tilanteen mukaan.

Tammikuussa Tuomas aloitti yhdessä 12 työkaverinsa kanssa oppisopimuskoulutuksen, jossa voi työn ohella opiskella merkonomiksi. Koulutus kestää kaksi vuotta. Opetusta on kerran kuukaudessa, ja lisäksi on etätehtäviä ja näytöt. Tuomas on kiitollinen mahdollisuudesta.

– Ehkä iän myötä kaipaa muutosta, ja tämä on ollut hyvä muutos. Onneksi vaikeina aikoina vanhempani olivat aina tukenani. Kaikilla ei ole asiat yhtä hyvin. En ole ainoa, jolla on jäänyt koulut kesken. Meitä on monta. Haluan sanoa niille muille, että kannattaa yrittää.

Juttu on ilmestynyt Duunista toimeen -hankkeen liitteessä.